Nyílt Nap – Lovas Önismeret

A nyílt nap során szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy saját élményed legyen arról, milyen kapcsolódni a természettel, lovakkal és más állatokkal, és ez hogyan tudja mélyíteni az önismeretedet.

Veled is előfordul, hogy pihenésre vágysz, de nem sikerül leengedni? 

Az, hogy lassulásra és kapcsolódásra van szükségünk a „mai rohanó világban” annyira elcsépelt gondolattá vált, hogy gyakran nem sikerül meglátni a mögötte húzódó tartalmat és ez is a jó hosszú „kéne” listához csapódik a fejünkben.

A lassulás és a kapcsolódás nem megoldandó feladat, hanem a testünk és az egész lényünk egyik legtermészetesebb állapota, mégis előfordul, hogy pörgésben maradunk akkor is, mikor már nem esik jól.

Hogyan segíthetnek a lassulásban és a stresszkezelésben a lovak? 

Mikor egy ló közelébe lépünk, a szervezetünk automatikusan reagálni kezd. Mélyül a légzésünk, lassul a szívverésünk és ezek a fiziológiai reakciók előidézhetnek egy természetes nyugalmi állapotot. Ezt a folyamatot koregulációnak nevezzük. Átvesszük a környezetünk dinamikáit.

Koregulálunk akkor is, mikor a hangos, pörgős irodában, buszon, utcán vagy éppen egy zajos családi környezetben nem tudunk megnyugodni.

A lovak folyamatosan harmóniára törekednek így, ha kis időt eltöltünk a társaságukban, a harmónia átragad ránk is. Ha pedig tudatosítjuk, mi történik ilyenkor velünk, a legzajosabb, legzaklatottabb környezetben is képesek leszünk megnyugodni.

A lassulás, pihenés nem egy megoldandó feladat, hanem egy természetes állapot, ami mindig rendelkezésünkre áll. Gyere és éld meg a lovak segítségével, tudatosítsd, hogy mi történik veled ilyenkor, hogy aztán a hétköznapokban könnyebb legyen előhívni.

Mit csinálunk? / Mi fog történni?

– Szabad ménesben lovakkal időzünk a bálványosi dombok között, egy csodálatos szabad térben – a természetben.
– Lovagolni nem fogunk, ehelyett arra törekszünk, hogy a lovak segítségével tanuljunk önmagunkról és egymásról.
– A természet pedig segít abban, hogy valódi kapcsolatba kerülhessünk önmagukkal, társanikkal és a világgal.
– Minél jobban megismerhessük saját képességeinket és környezetünket, ezzel utat nyitva személyiségünk változásának megértéséhez, fejlődéséhez, igazán önmagunk lehessünk lazán, nyitottan és játékosan, azaz visszatérhessünk valódi természetünkhöz.
– Olyan élményeket, tapasztalatokat és tudást vihessünk haza magunkkal, melyek praktikusan fognak segíteni minket a hétköznapi életünkben, mert ezeket mi fedeztük fel és éltük át együtt.

Időpont:
November 26. 10:00 – 16:00

A program díja:
8.000 Ft

Maximum létszám: 15 fő

Ebéd melegítésére és hűtésére lesz lehetőség, illetve vegetáriánus ebédet tudunk rendelni 3500/fő összegben.

A foglalkozást vezetik:

Énekes Barbara
Lovastanár
Ló asszisztálta önismereti tréner
A Lovakkal Szabadon alapítója
Varga Nóra
Ló asszisztálta önismereti tréner

Időpontfoglalás