RÓLUNK

Énekes Barbara vagyok, lovastanár és ló asszisztálta tréner.

A lovas önismereti foglalkozásokon együtt dolgozunk különböző nehézségek, elakadások, élethelyzetek hatékony megoldásáért. Specialitásom a lovak visszajelzéseinek emberi nyelvre való „lefordítása” és annak átadása, hogyan alkalmazhatjuk életükben a lovas gyakorlatok tapasztalatait.

Kiskorom óta imádom az állatokat, mindig az volt a vágyam hogy saját lovam legyen, amit a konyhaablakból nézhetek. :)
A lovaglás az életem része maradt, de 2005-től saját marketing ügynökségemet vezettem Budapesten, majd 2 kislányom született. Hosszú évekig éltem nagyvárosi pörgésben és állandó rohanásban, de az élet megálljt parancsolt.

Egy 2017-ben történt lovas balesetben 3 csigolyám eltört, és egy 21 cm-es fémmel rögzítették a gerincemet. Úgy tűnt, nem ülhetek lóra többé. Ekkor fogalmazódott meg bennem először, hogy mennyire sérülékeny az egész élet, amiben eddig csak rohantam dologról dologra. Változásra volt szükségem, amit a szakmaváltás és a somogy megyei Bálványosra való áttelepülés hozott el. A nyugodtabb környezet és a lovas foglalkozások vezetése nekem is segítenek lassítani. Mélyebben megélni a jelent és azokat a családi pillanatokat, amik valójában a legfontosabbak számomra.

Tanulmányaim, képesítéseim

Megrögzött tanuló vagyok. Saját magam fejlesztése, fejlődése mindig előtérben volt, van és lesz.
– Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetemen tanulok Lovastanár szakon.
– Elvégeztem a NATIV mentoring (https://nativmethod.com/) alap programját, majd a páros, csoportos és a vezetőfejlesztő modult is. Ezek a képzések adják a ló asszisztálta foglalkozások gerincét.
– Elvégeztem a Trauma Sensitive HeartMath® tanfolyamot a HearthMath Institute-nál, és megkaptam a minősítést a sikeres záróteszt után. Ez a képzés terápiás szakembereknek ad gazdag eszköztárat, amellyel a traumás stressz okozta tüneteket segíthetünk leküzdeni.
– 2020 óta heti rendszerességgel analitikus pszichoterápián veszek részt. Mert minél jobban ismerem magam, annál hatékonyabban segíthetek másoknak.

Munkatársaim

Calmiro
Calmiro egy 14 éves osztrák sportló.
Büszke
Büszi egy 9 éves haflingi kisló.
Speedy
Speedy egy 18 éves shetlandi póni.